Людям з порушення зору Звичайна версія

Мінюст повідомив, що дії реєстраторів не належать до його компетенції

30.07.2018

ПРЕС-РЕЛІЗ

Міністерство юстиції України, у відповідь на скаргу уповноваженої особи Фонду гарантування про незаконні дії реєстраторів повідомило, що це питання не в його компетенції.

Нагадаємо, що колишнє приміщення головного офісу Банку «Контракт» на вул. Воздвиженській у Києві (загальна площа 1 169,3 тис. кв. м.) незаконно за допомогою державних реєстраторів було виведене з-під арешту та іпотеки, та продане.

«Відмовити у задоволенні скарги ПАТ Банк «Контракт» у зв’язку з тим, що розгляд питань порушених у скарзі не належить до компетенції Міністерства юстиції України», - говориться у Наказі Мінюсту №2220/7 від 02.07.2018 р. за підписом заступника міністра з питань державної реєстрації Олени Сукманової.

У скарзі оскаржувалось незаконне зняття з вказаного об’єкту обтяження у вигляді іпотеки, яке здійснив реєстратор Комунального підприємства «Центр реєстрації» Містківської сільської ради Сватівського району Луганської області Марініч Є.В. на підставі Ухвали господарського суду Луганської області від 06.04.2018 року у справі №913/984/17. Ця справа жодного відношення до будівлі за адресою: 04071, м. Київ, вул. Воздвиженська, 58 не має. У електронному реєстрі відсутній будь-який завантажений документ, на підставі якого вчинялась дія.

Крім того, незаконно було знято обтяження у вигляді  арешту Державним реєстратором Київської філії комунального підприємства «Реєстрація нерухомості та бізнесу» Янчук С.В. на підставі Вироку Подільського районного суду міста Києва від 04.04.2018 року в справі №758/4640/17. При цьому, вирок не вступив в законну силу в зв’язку з поданням апеляційної скарги, а завантажений у реєстр документ не відкривається.

Детальніше про цю ситуацію йшла мова у прес-релізі Фонду гарантування.